21/02/2012

Malam semalam saye bukak fesbuk, cek la kat dinding kot kot ade cerita best. Tetibe saye ternampak kawan saye menconteng di dinding mengatekan ini hari pukui 2 ptg ade midterm exam, subject multimedia. Jantung saye bagaikan direntap, dihiris, dicincang, diterajang secara tidak sedar! Nokhaghammm, macam mane saye buleh lupaa benda benda macam nie. Astaghfirullahh~

Lantas dengan terkejutnya, saya pon membuat notes sikit-sikit atas kertas kajiangg beserta dgn formula. Saye study kaw kaw. Tak sangke saye begitu rajin sekali.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Sedar tak sedar saye dah study sampai kui 2 ptg tadi tanpa tidur mahupon makan. Hebat Samad hebatttt. Sedar tak sedar lagi saye dah sampai kat depan dewan. Kengkawan ade jugak bertanye 'u sudah study kaa wey?', dengan takburnye saye menjawab 'sudah!' sambil mendabik dada.

Sesi menjawab pon bermula. Saye rase macam otak sudah jammed di minit  kedua lagi. Takpe takpe, relax relax. Jawab ikut logik sudah, apedehal kan kan? Sesudah jawab yg cikai cikai. Jawab bahagian champion pulak, bahagian akhir, bahagian paling banyak gila bahabi markah, bahagian yg kira kira guna kalkulator. hmmph formula tidak diberi sama sekali. Sedihhh

Lecturer sedang buat kerja kat laptop beliau. Itulah masa yg sesuai untok amek kertas dalam beg. hehehe. Niat dihati cume sekadar nak refresh otak balik, cemane nak kire bende alah tu kan. Dalam masa yg sama didapati bahwasanya formula untok soalan tersebut takdak pon dalam kertas kajiang yg saye buat. Alangkah seronotnya perasaan pada waktu itu. Saye teruihh hantar kertas exam tersebut tanpe segan silu pada saat itu jugak.

Akhir sekali saye berjalan pulang kerumah tanpa pandang ke hadapan kiri mahupon kanan




16 comments:

Wadi AR said...

ouhh, kemas gak jalan kire ko labu

Samad said...

kan?

SpitItOut said...

buruk gler handwritten kau...hahaha.

Samad said...

hai spit. nie macam nak pulang paku buah keras je gayenye. haha

hani said...

boo hoo!!! (aku tgh cheer u up) kehkeh... tawakkal sudah no..

Samad said...

ouh sishani. sangat terharu rasenye. wahkahkah

Fyqa said...

gud luck samad.

tawakal.

;)

Samad said...

fyqa semenjak dua menjak nie macam sweet je kan? ade pape ke fyqa? kehkehkeh

Fyqa said...

thanks for concern samad.

:P

Samad said...

fyqa dah kenape fyqa? meh story meh ;D

Fyqa said...

nanti fyqa buat novel samad beli tau ! ;)

Samad said...

fyqa darling punye pasal, samad beli tigaaaaaa! yeahhh! hihi

lisa said...

siap ade panda lagi. ok good ! ;p

Samad said...

hai adik ZulFaiz ;)

Nurul Iman Rosman said...

comel jugak panda tu, tapi comel lagi iman. ehh!? ;p

Samad said...

haa boleh jugak laa iman. hehe